dilluns, 18 d’abril del 2016

S´acosta Sant Jordi!! Recomanacions d´"El meu raconet"



     Aquesta setmana és la setmana del llibre per excel·lència. Jo llegeixo tot l´any, cada dia, però la diada de St. Jordi és la diada de St. Jordi i, com a tal, especial. I enguany, digueu-me agosarada, em faria molta il·lusió presentar-vos una proposta de lectures per regalar (o regalar-nos) escollides de novetats de les què he tingut notícia (he llegit darrerament o tinc la intenció de fer-ho molt aviat). Espero que us agradin. :D


Etheria, de Coia Valls (también en castellano)


De Calavario a Roma, l’extraordinària odissea d’una intrèpida viatgera del segle IV. El darrer terç del segle IV és un període de canvis profunds. Els valors s’inverteixen i els perseguits es converteixen en perseguidors. El Senat romà està dividit i la permanència de l’estàtua de la Victòria és el símbol de l’enfrontament entre pagans i cristians. En aquest escenari de fi d’una civilització, l’Etheria, una dona noble de la Gallaecia emparentada amb l’emperador Teodosi, emprèn un viatge a Terra Santa perseguint el seu somni. Durant el seu pas per Lucus Augusta, Caesaraugusta, Tàrraco, Barcino, Gerunda, Roma i altres ciutats, escriurà un diari per transmetre aquesta experiència a les seves deixebles. Sovint, però, les coses no són com les havíem previst. L’aparició d’Irene d’Aveleda, una patrícia que, sota l’aparença de lluitar per una causa noble, cerca venjança, obligarà la pelegrina a prendre decisions insospitades i enfrontar-se a les seves pròpies contradiccions. Dues dones capgiren els seus destins en aquest calidoscopi d’un temps en crisi. Un cant a la tolerància i l’amistat, a la capacitat de convertir el viatge en una experiència de vida. Perquè res no està escrit a les estrelles.


A punt d´estrena, de Maria Carme Roca


De Can Jorba a Pertegaz. El somni d’una maniquí. L’Eulàlia Rovira és una maniquí barcelonina cotitzada i de referència. La seva vida personal, en canvi, és un enfilall de desencerts. Per això ha decidit separar-se del marit, que cada dia que passa descobreix que se li fa més desconegut i inquietant. Com ha arribat a aquesta situació? Encara que de portes enfora ara sembla que la vida li somrigui, n’ha passat de tots colors amb una infantesa malaltissa, la guerra civil i una família difícil que es divideix entre Barcelona i Manresa. Però si la seva àvia, que viu ancorada en el passat, guarda un secret, ella sempre ha tingut un somni des de petita: el desig de convertir-se en una gran maniquí. I és que des que té ús de raó, l’Eulàlia s’ha interessat pel món de la confecció i les passarel·les, i es quedava extasiada llegint les pàgines de la revista il·lustrada Jorba. Les circumstàncies la duran a treballar de dependenta a Can Jorba i a participar en les desfilades de prêt-à-porter que el magatzem organitza per mostrar els models que s’hi confeccionen. I, per què no admetre-ho, l’elegància natural que captiva els creadors de moda li permetrà fer les primeres passes cap a una vida plena de somnis i il·lusions a punt d’estrena. A punt d’estrena ens parla de la dificultat de conviure, de passions contraposades i...


L´informe Ahnenerbe, de Santi Baró (también en castellano)


Deu anys després de la publicació de "L´informe Ahnenerbe", de Marc Clos, un nen sense identitat, que viu amagat amb els seus pares durant nou anys en un pis de Barcelona, desapareix en circumstàncies ben estranyes, tan estranyes com la seva vida. La Nagore, la professora privada que s´encarrega de la seva educació, es proposa descobrir la veritat tant de la seva desaparició com també de la posterior dels seus pares. Totes les pistes la porten precisament a en Marc. Amb ell d´aliat, reviurà les mateixes escenes que va viure l´escriptor deu anys enrere, en una recerca que, sense que ells s´ho proposin, els farà descobrir el veritable tresor que Hitler buscava al cor de la muntanya de Montserrat.


El rossinyol, de Kristin Hannah (también en castellano)


La història de dues germanes a la França ocupada per lexèrcit nazi es converteix en una apassionada lloança a la valentia i la resistència de les dones franceses durant la Segona Guerra Mundial. Una èpica història damor i lluita per la llibertat, un homenatge colpidor. 1940, les tropes de Hitler han ocupat França. Amb els soldats francesos morts al camp de batalla o empresonats pels alemanys, les dones són les úniques que poden fer front a la nova situació, però qualsevol petit acte de rebel·lia és castigat amb la mort. En aquest context dramàtic, les germanes Isabelle i Vianne saben que han doblidar les seves diferències. En temps de guerra, quan la vida sembla que ha perdut valor, els petits gestos poden ser decisius: i si el vol dun rossinyol pogués ajudar a aixecar una nació? Una narració captivadora sobre els estralls de la guerra que ens enfronta al passat recent dun continent forjat amb sang i llàgrimes i que ens mostra una cara de la Història sovint menystinguda: la guerra viscuda per les dones. «Si una cosa he après al llarg daquesta llarga vida meva, és aquesta: en lamor descobrim què ens agradaria ser; en la guerra, descobrim qui som.»


El nom dels huracans, de Clara Tíscar


La Fiona, la Judith, la Nora i la Carlota són quatre amigues a punt de fer els 35. Per la Fiona i la Judith és un moment vital en el que han d’aconseguir allò que esperaven ser de grans. Per la Nora i la Carlota la vida és com és i no creuen tenir opcions per canviar-la. Aquesta és la història de la seva amistat, eleccions i renúncies. Diuen que la vida, com un huracà, dóna moltes voltes, però mai et deixa dos cops al mateix lloc.


La casa de les miniatures, de Jessie Burton (también en castellano)


La casa de les miniatures està ambientada a l’Amsterdam de 1686 i explica la història de dues dones molt diferents i la seva lluita per la llibertat en una societat molt repressiva i crítica. Dins de la novel•la hi ha un judici, un amor amagat, un miniaturista que prediu que el destí dels seus clients, una cotorra anomenada Peebo i un pla per escapar cap al mar.


El batec del temps, de Cari Ariño (también en castellano)


El batec del temps es un addictiu relat sobre la lluita de tres heroïnes (àvia, filla i néta) que sobreviuen als prejudicis i els sotracs de la seva època. A través de les seves pàgines, coneixerem de primera mà els petits i grans canvis del segle XX, des de la dictadura de Primo de Rivera fins a les portes del mil·lenni actual, que incideixen en el cor i la vida dels seus entranyables i emotius personatges.


Herbarium. Las flores de Gideon, d´Anna Casanovas


Un oscuro secreto familiar hizo que Sarah se marchara de Oxford a los dieciocho años. En su huída a Brasil dejó atrás una vida. Pero cinco años después, tras la muerte de su padre, se ve obligada a regresar. Quiere ver a su abuela Sylvia, la mujer que la crió de niña y que ahora sufre Alzheimer. Sarah cree que estará solo unos días, pero cuando va a la Universidad donde su padre era profesor de química descubre que él se ha pasado los últimos años estudiando a Jane Eyre y buscando los dibujos de unas misteriosas flores, las flores de Gideon. ¿Quién es Gideon? ¿Qué significan esas ilustraciones? ¿Qué tiene que ver Jane Eyre en todo esto? Aunque su abuela parece conocer las respuestas, no puede ayudarla. Lo más paradójico es que el único que puede hacerlo es Liam Soto, profesor estrella de la Universidad de Oxford, el mayor experto en Jane Eyre de Inglaterra y él ni quiere ni puede estar cerca de Sarah. A través de las flores de Gideon, Sarah descubrirá el pasado de su abuela y una gran historia de amor que tal vez la ayude a recuperar su vida y le dé las fuerzas necesarias para desenterrar lo que de verdad se esconde en su corazón.


Miniblogger: consells pràctics per sobreviure a la blogosfera, de Georgina Gerónimo (también en castellano)


Es pot viure d'un blog de moda? És fàcil? Em pagaran per assistir a esdeveniments importants? A qui no li agradaria que li regalessin roba per omplir infinitament l'armari? A la Miniblogger, sí. La nostra protagonista és una noia superficial i vanitosa que somia ser una blogger famosa i viure amb l'esquena dreta. Però realment ser blogger és viure amb l'esquena dreta? I què hi ha de la Blogosfera? És un món tan bonic com el pinten, on els talons no fan mal, la barra lliure és implícita i els cupcakes no engreixen? Al llarg de la història veurem la Miniblogger recórrer aquest meravellós o no tan meravellós camí cap a l'èxit d'un blog de moda, amb els seus peròs i les seves contres, com la vida mateixa, però amb molt, molt, molt postureo.


Per als més petits: Claude sota els focos, d´Alex T. Smith (también en castellano)


¿Conoces a Claude? ¡No es un perro cualquiera! Un paseo por la ciudad lo lleva a dar saltos y menear el trasero, y acaba como bailarín en un teatro ¡bajo los focos!


I fins aquí les meves recomanacions. Ompliria i ompliria pàgines amb aquest tema. ;) Què us han semblat? N´heu llegit alguna? Us han fet “tilin”?   

Gràcies per formar part d´”El meu raconet”!!!


NOTA: portades i resums extrets de la web de Casadellibro; la imatge de la rosa i el llibre és de la web auques.cat



22 comentaris:

  1. hola,
    gracias por las recomendaciones, herborium lo lei el mes pasado y es precioso.
    Aqui, ademas de ser el dia del libro, es el dia de mi comunidad y no se estila regalar un libro, pero yo siempre me autoregalo varios jejejej

    un saludo
    cdc

    ResponElimina
  2. Yo también leo mucho (ahora estoy terminando la última parte de la trilogía "The Century" de Ken Folett), pero no conocía estos libros. Me los apunto, porque parecen interesantes.

    Besos

    ResponElimina
  3. Ainsss que ganas por diossss de dar un paseo entre libros jijiji

    Gracias por las recomendaciones me apunto unos cuantos y otos pá recomendar

    Un saludazo Lou G de Gocce di Essenza BLOG ( CDC )

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias a tí, Lou, por pasarte siempre por aquí. Un besazo.

      Elimina
  4. Bones porpostes. Entre elles estan a la meva llista de pendents El rosinyol i El batec del temps.
    Feliç setmana i Feliç Sant Jordi! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, Natàlia!! T´encantaran! Te n´acabaràs enamorant com jo! ;) Un petonàs i feliç diada, preciosa!

      Elimina
  5. Buah!! Yo daría lo que fuera porque me regalaran Herbarium... Pero sabes qué? Para que esperar a que me regalen? Me lo auto-regalaré yo misma... una se tiene que mimar, ¿verdad?
    Muack!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bien dicho, Ana Belén. Yo también me lo auto-regalé, jeje. Un beso.

      Elimina
  6. El ruiseñor lo deseo con ansia viva.
    Besos

    ResponElimina
  7. Hola
    Gracias por tus recomendaciones.
    Me apunto el de Herbarium, debe ser precioso.
    Y el de Miniblogger se ve muy cuqui.

    Besotes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Herbarium" enamora, y "Miniblogger" te asegura no risas, sino risotadas. En breve reseñaré este último. Un besazo!!

      Elimina
  8. El primero y el ruiseñor me patecen mucho!
    Un beso!

    ResponElimina
  9. El ruiseñor estoy deseando poenrme con él
    Me apunto un par de los que pones
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecto. Te van a encantar. Muchas gracias y un beso!

      Elimina
  10. Un post genial, gracias por tus recomendaciones.

    Besos.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...