divendres, 17 de juny del 2016

Harry Potter i la pedra filosofal (edició il·lustrada), de Joanne K. Rowling




Autora: Joanne K. Rowling
Col·lecció: Empúries Narrativa
Il·lustracions: Jim Kay
Data de publicació: 07/10/2015
Pàgines: 256
ISBN: 978-84-16367-12-2
Presentació: Tapa dura amb sobrecoberta
Traductora: Laura Escorihuela Martínez



"Benvolgut senyor Potter,

Em plau informar-vos que heu estat admès a l'Escola de Bruixeria Hogwarts. Aprofito l'avinentesa per fer-vos arribar la llista dels llibres i el material que necessiteu per seguir les classes.

El curs comença l'1 de setembre. Espero el vostre mussol abans del 31 de juliol.

Afectuosament,

Minerva McGonagall

Directora adjunta"


Resum (recordatori)

Harry Potter és orfe i viu en unes condicions infrahumanes a casa d'uns tiets despietats fins al dia que descobreix que té dots de bruixot i és convidat a estudiar a una escola de màgia i bruixeria. Allà, a més d'aprendre l'ofici, haurà de combatre Voldemort, que encarna les forces del mal, i defensar la joia de l'escola, una pedra filosofal que, segons sembla, n'hi ha més d'un que vol trobar.


L´Autora

J.K. Rowling és l'autora de la sèrie dels set llibres de Harry Potter, publicats entre el 1998 i el 2008. Tots ells han venut més de 450 milions d'exemplars arreu del món, s'han traduït a més de 200 països i a 73 llengües, i s'han convertit en vuit pel·lícules magistrals. J.K. Rowling ha rebut nombrosos premis al llarg de la seva carrera, incloent-hi el “Príncep d'Astúries”, el “Hans Christian Andersen” o el de la Legió d'Honor de França. Contribueix a moltes causes benèfiques i és la fundadora de “Lumos”, que treballa per canviar les vides d'infants desfavorits.


L’Il·lustrador

Jim Kay és un artista anglès de Northhampshire. L´any 2012 va guanyar la “Kate Greenway Medal” pels seus dibuixos del llibre A Monster Calls, de Patrick Ness. Ha estat seleccionat personalment per l´autora de la saga per il·lustrar tots els llibres del jove mag en aquestes noves edicions.


LES MEVES IMPRESSIONS

Jo vaig conèixer Harry Potter acompanyant el meu fillol al cinema. Com més avançava la història i més fosca es tornava, més m´agradava. Però no va ser fins que em vaig quedar embarassada del meu nen que vaig decidir comprar tota la col·lecció en català, llegir-la i guardar-la a la biblioteca particular de casa meva per a quan ell fos gran. I bé, què us he de dir que no pugueu intuir, que a partir del moment en què els meus ulls es van trobar amb les primeres línies de la saga m´hi vaig enganxar d´una manera brutal i em vaig convertir en una “Potterhead” (fan del Harry Potter) més.


I ara, al cap dels anys, ha sortit publicada aquesta meravella, amb la mateixa (i brillant) traducció catalana original que a l´any 99 va fer la Laura Escorihuela i absolutament enriquida amb els dibuixos tan meravellosos sortits de la imaginació del gran Jim Kay.


Tot el llibre està il·lustrat, ja sigui en dibuixos de mida gran, petita o ombrejats. No hi ha cap pàgina que es quedi en blanc: totes tenen algun detall, encara que sigui una simple gota de pintura i això m´ha encantat; tots els dibuixos estan perfectament integrats dins del text a doble columna (per exemple, les claus alades) i totes les pàgines tenen a la part superior el títol corresponent del seu capítol, cosa que fa que el lector sempre estigui situat (això ho trobo un encert).


Només fixant-nos en la portada, on ens trobem amb la representació del primer cop que el Harry ha d´agafar el tren per anar a Hogwarts, ja ens fem una idea de la joia que tenim entre les mans: uns dibuixos summament realistes i plens de detalls (aquí fins i tot observem les sigles JK en una de les maletes). 




Les més de 100 il·lustracions que formen el llibre són d´una qualitat impressionant. Mireu:

Els ulls del Hagrid:


El gran detallisme de la ronda d´Alla:


El Malfoy:



Hogwarts:


El Ron:


La tristesa del Harry davant del mirall de Gised:



Els llibres vells de la biblioteca:



El bosc prohibit:



I ara ve la meva il·lustració preferida, la que em va deixar sense paraules. Fixeu-vos en l´emoció, la tendresa i la sensibilitat que desprenen els ulls del nostre protagonista:



En resum, que aquesta edició és una obra d´art. Jim Kay ha fet una feina magnífica, complementant a la perfecció la màgica i meravellosa història ideada per la J. K. Rowling i que s´ha convertit en part de la cultura col·lectiva mundial. La recomano a tothom: als Potterheads, als que encara no ho són i fins i tot als muggles. ;) De veritat, no us la podeu deixar perdre. Jo ja espero en candeletes que surti la segona aventura de la saga en aquesta edició de luxe.


NOTA: el meu agraïment absolut a l´Editorial Empúries per l´enviament d´aquest tresor que, a partir d´ara, ja ocupa un lloc d´honor al prestatge de llibres més important del meu menjador. :D



24 comentaris:

  1. Leí la saga al completo, sin ilustraciones, y me encantó. Así que imagina lo que disfrutaría éste. Besos

    ResponElimina
  2. Me'ls he llegit tots, y em van encantar. Aquesta edició il·lustrada té una pinta invreïble. Me l'apunto per regalar. Un petonet ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una meravella, Natàlia. Es quedaran amb la boca oberta. :)

      Elimina
  3. hola,
    en casa todos somos superfans de Harry Potter, tenemos los libros las pelis... y ahora quiero adquirir esta edicion porque me encantan las ilustraciones y se que a mi peque (que no le gusta leer) le van a llamar mucho mas la atención

    gracias por la entrada y un besote

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a tí, Serena. Yo tengo todos los libros en edición de bolsillo y los DVDs con edición especial. Me encanta esta saga!

      Elimina
  4. No te has leído todavía la saga de Harry Potter????
    Ufffff!!!! Te va a encantar!!!! Yo la leí el año pasado, y ¡Buah! la niña que hay dentro mí disfrutó un montón!!
    Yo no leí la edición que nos acabas de mostrar, pero sí la he visto en las librerías es preciosa!! Es todo un plus para la imaginación!!!
    Un saludo!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí, me la leí entera cuando mi peke era un bebé! Con la excusa de comprarla para él para cuando fuera más mayor me aficioné yo, jeje. Desde entonces, soy una potterhead. ;)

      Elimina
  5. Es el único libro de Harry Potter que he leído y bueno, no estña mal, pero no me ha enganchado. La edición ilustrada parece muy bonita.

    Besos

    ResponElimina
  6. Que edición más bonita! tengo pendiente leer la saga, porque he visto las películas y me gustan mucho. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues con los libros alucinarás, de verdad. Besos! :)

      Elimina
  7. Ey!!! Hola!

    Como mola!!! Me encanta esa portada, es preciosa.
    No es que sepa mmucho frances. PEro...
    Tiene que molar el libro, con ilustraciones que chulo.
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ester: que te voy a dar, que es catalán, no francés. ;) Un beso!

      Elimina
  8. ¡Pero que belleza de obra!
    Mira que me gusta Harry pero este libro es de colección sin dudarlo jooooo que envidiaaaa
    Vengo de CADENA DE COMENTARIOS y espero que intercambiemos puntos de vista de nuestros libros preferidos.
    un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues claro que sí, será un placer. Ahora me paso por tu blog. Un beso!

      Elimina
  9. No lo he leído, pero las ilustraciones del libro son una auténtica maravilla. Un beso.

    ResponElimina
  10. La ilustraciones me han llamado mucho la atención, son una pasada. Con respecto al libro, pues como no lo he leído tampoco puedo opinar mucho.

    Saludos.

    CDC

    ResponElimina
  11. Hola guapa!
    La verdad que el libro es una preciosidad, yo se lo regale a mi nena para estos reyes. Besotes

    ResponElimina
  12. Hola.
    un libro precioso que como gran fan de la saga me encantaría tener. Sobre todo por estas ilustraciones tan bellas y tan fieles al libro. Yo tango toda la colección también, ahora mi pequeño tiene 3 años pero con 5 o 6 estoy por empezar a mostrarselos y me encantaría que le gustara.
    Muchos besos, nos leemos.
    Ana CDC

    ResponElimina
  13. ¡Que fantástica edición! Esta saga me llegó muy dentro, una de las culpables de que me iniciara en la lectura. Besos.

    ResponElimina
  14. Hola
    Yo no leí los libros de la saga, pero si las películas... Y aunque no son lo mismo (siempre dicen que es mejor el libro que la adaptación) me encanta.
    Que hermosas ilustraciones!!!! Me encantan y dan ganas de tenerlo, pero tendría que ver si está en mi país.
    Saludos
    CDC

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...