divendres, 4 de setembre del 2015

El moment de la meva vida, Cecelia Ahern





Autora: Cecelia Ahern
Editorial: Edicions 62, la butxaca
Data de publicació: 4/06/2013
ISBN: 978-84-9930-682-7
Pàgines: 480


SINOPSI

«Estimada Lucy Silchester, tens una cita el dilluns 30 de maig de 2011.

Atentament,

La teva vida


El motiu era obvi. La meva vida em necessitava. S'ho estava passant malament i jo no li havia prestat prou atenció. L'havia perduda de vista i m'havia entretingut amb altres coses: amb la vida dels amics, amb temes de feina, amb el cotxe, vell i necessitat... Aquesta mena de coses. Havia ignorat la meva vida del tot. I ara m'havia escrit, m'havia convocat, i tan sols podia fer una cosa: hi havia d'anar i trobar-m'hi cara a cara”.


LA MEVA RESSENYA

La Lucy Silchester, una noia a punt de fer els trenta anys, ha tocat fons a la seva vida. I aquest és el seu relat, explicat en primera persona.

Tot comença quan la seva perfecta parella, el Blake, la deixa. A partir d´aquí, la Lucy entra en una espiral de mentides i auto-enganys, cada cop més grans, de la qual no en sap sortir. L´acomiaden de la feina; ha de deixar el luxós pis on viu per anar a un petit apartament llogat; quan queda amb els amics o la família no s´hi sent a gust i sempre s´inventa excuses per anar-se´n abans d´hora. La seva vida cada cop és més trista, buida, solitària, monòtona... És una bona noia, intel·ligent i irònica, que es preocupa per tothom menys per ella mateixa. S´amaga darrere una façana, enganyant per no revelar mai com se sent de veritat. Té pors, inseguretats i massa pressions familiars. La Lucy s´ha convertit en una jove sense il·lusions, projectes ni somnis.

La seva família és una mica especial: el seu pare, massa rígid, li fa sentir que és una continua decepció per a ell; la seva mare, molts cops sembla que visqui al seu món particular; els seus dos germans, que l´estimen amb bogeria, tenen tots dos carreres d´èxit en contraposició a la Lucy... Arriba un moment en què la seva mare, molt preocupada per ella, li demana ajuda a la Seva Vida, la Vida de la Lucy, personificada en un home anomenat Cosmo Brown. La seva relació no serà fàcil, ja que la Lucy és una persona que es nega a veure els problemes i a ser ajudada. És curiós veure com les emocions que ella no expressa ni accepta es reflecteixen sempre en l’aparença del Cosmo.

Però a poc a poc, la Lucy viurà un viatge de retrobament amb ella mateixa i amb les seves emocions fins que arribarà un punt en què podrà agafar el timó de la seva pròpia vida. A banda del Cosmo, també l´ajudarà una altra persona, una conquesta que comença com un joc i que acabarà essent el complement que necessitava per tornar a ser feliç.

I no us vull explicar res més de l´argument perquè voldria que ho descobríssiu per vosaltres mateixos. ;)

La narrativa de l´autora, senzilla i directa, reflecteix perfectament els sentiments i les emocions d´una ànima ferida i molt solitària. És una història que et fa reflexionar i pensar en la necessitat de ser sincers amb nosaltres mateixos, en acceptar-nos, cuidar-nos i estimar-nos. Està molt bé preocupar-se pels altres, intentar fer la seva vida més fàcil i feliç, però no per això ens hem d´oblidar de la nostra persona. Un cop llegida aquesta obra, ja no tornarem a pensar en la nostra vida de la mateixa manera... Sabeu per què? 


Perquè LA VIDA és un regal per a ser viscuda.


Si no heu llegit aquest llibre, us el recomano, ja que us impregnareu d´un optimisme vital que us omplirà d´esperances i somriures. Moltes gràcies per ser-hi sempre!!!


*Gràcies a labutxaca per cedir-me aquest exemplar



19 comentaris:

  1. Parece un libro interesante. Gracias por tu recomendación.

    Besos

    ResponElimina
  2. Que interesante me ha causado curiosidad leerlo!!besos

    ResponElimina
  3. Aww, pues se ve muy lindo y entretenido!
    Además la portada transmite una buena sensación :3
    Un beso
    nos leemos ^^

    ResponElimina
  4. Después de leer Posdata te quiero, la autora me llama la atención así que creo que me animaré a seguir leyendo libros suyos. Un beso.

    ResponElimina
  5. ¡Hola! pues se ve el libro muy bonito!
    Espero que lo disfrutes mucho
    un beso

    ResponElimina
  6. feia temps que n veiem un blog tot en catala jejejejeje
    aqueste llibre no l'hem llegit, nomes hem llegit pd tastimu, i volvem llegar algu mes de l'autora^^
    __cuchus__CDC

    ResponElimina
  7. Hola: es una reseña muy completa y ya la portada invita a leerlo. Acabo de descubrir tu blog y me gusta mucho la variedad de temas que tratas. La moda y la belleza son mis hobbies junto con mi colección de muñecas Barbie. En este momento tengo un blog dedicado a esas muñecas que te invito a visitarlo: http://all4barbie.blogspot.com.es/ Si quieres seguimos en contacto. Yo ya me hice seguidora de tu blog

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, guapa!! Barbie era mi muñeca favorita de pequeña. Ya me he hecho seguidora de tu blog. ;) Nos leemos!!

      Elimina
  8. amb una ressenya tant ben feta m'entren ganes de sortir corrents a compar-lo. El tindré en compte :)
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Bruixeta! Em faràs posar vermella! ;)

      Elimina
  9. No lo he leído, pero parece interesante.

    Un beso

    ResponElimina
  10. Muchas gracias a tod@s por vuestros comentarios. Ya sabéis cómo los valoro y la ilusión que me hacen. Un besazo!!

    ResponElimina
  11. No lo he leído pero la autora me encanta así que no dudo en apuntarla.
    Un beso!

    ResponElimina
  12. ¡Hola!
    Me ha llamado mucho la atención. Este tipo de novelas me gustan muchísimo. La apunto :)

    Me quedo por tu blog y te invito al mío,
    abrazos <33

    ResponElimina
  13. Hola M. Mercé!
    Gracias por la reseña. Este libro no lo he leído, sólo leí el de Posdata te quiero, pero tiene buena pinta, así que a mi lista va ;)
    Besos! <33

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...