divendres, 7 de novembre del 2014

Llegendes de Tarragona


     Avui us vull explicar un llibre, però no un qualsevol. Aquest llibre parla de les llegendes de la meva ciutat, la preciosa Tarragona. Aquest llibre és apte per a tots els públics. Aquest llibre porta la meva sang i m´omple d´orgull. Aquest llibre l´ha escrit el meu germà i es diu Llegendes de Tarragona. 



Com s´afirma a la contra-portada, “la ciutat de Tarragona i el seu entorn més proper conserven petjades que són testimoni del seu passat esplendorós, sobretot romà, però també medieval i modernista. Aquestes petjades es troben gravades en pedra en els monuments aixecats fa segles, però també en aquelles històries que hi van de bracet i que han perviscut de boca a orella i gràcies al testimoni escrit de diferents autors que les han recollit. Aquest llibre presenta cinquanta-sis llegendes agrupades en tretze apartats diferents que recuperen el testimoni de la Tarragona llegendària des de la seva fundació fins a l´actualitat i que conviden a resseguir-ne els carrers i els racons.”
 
I quines llegendes hi podem trobar?
Doncs n´hi ha per a tots els gustos, però a mi particularment em fascinen les de Santa Tecla, Sant Magí, les de les bruixes, les històries extraordinàries, les del Pont del Diable i les de la Catedral.

 
Deixeu-me donar un parell d´apunts:
·        Llegendes de Tarragona va ser una de les novetats locals més atractives de la diada del passat Sant Jordi, essent un dels dos llibres més venuts.
·        El passat 17 de setembre, i coincidint amb les festes de la nostra patrona, va ser presentat oficialment al Pretori Romà de Tarragona, un escenari meravellós.
·        El 24 de setembre, es va alçar com el llibre més venut de no ficció en una de les llibreries més importants de la nostra ciutat.

 
L´exemplar de casa meva pertany al meu fill (ara el meu germà ja no em dedica a mi els llibres, sinó al seu nebodet, jeje). El nen, tot orgullós del seu tiet, no para de mirar la seva dedicatòria tot i no saber llegir, encara. Cada nit, em demana que li llegeixi una de les llegendes del llibre. Fa uns mesos, fins i tot me´l va fer portar al col·legi per ensenyar-lo a la seva professora i als seus amiguets. La seva tutora, molt emocionada, em va demanar permís per treballar-lo a classe amb tots els nens i les nenes. I el peke, tot satisfet i content.
 
La meva mare, el meu germà i jo sempre hem estat uns enamorats del llibres. Al meu germà i a mi, a banda, sempre ens ha encantat escriure. Què no he de sentir jo quan veig el seu nom reflectit en un llibre tan ben fet i que està tenint tant d´èxit? Els meus ulls s´enlluernen i la meva boca fa un gran somrís quan veig el llom del llibre destacant entre tots els que tenen un lloc d´honor al nostre menjador...

 
Per si en voleu saber més coses, us deixo l´enllaç de l´entrevista que li van fer a Tarragona Ràdio amb motiu de la presentació. Us la recomano!

Sé que el meu germanet arribarà molt lluny. Per a mi, ja ho ha fet fa temps.
 
Un petó a totes i tots i gràcies per llegir-me!

6 comentaris:

  1. Parece un libro super interesante. ¡Y además lo ha escrito tu hermano! ¡Qué bien! Por cierto, Tarragona es una cuidad preciosa, me encanta.

    Un beso

    ResponElimina
  2. Ya sabes que me encanta Tarragona y toda su historia!!!! =D =D =D

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...