divendres, 4 de novembre del 2016

Monstràleg, de Raquel Gu




Autora: Raquel Gu
Col·lecció: NB Volúmenes singulares
Editorial: B de Blok; any: 2016
Idioma: Català
Edat: +3 anys
Format: Tapa dura
Pàgines: 32
ISBN: 9788416075881


SINOPSI

 

Hi ha una primera etapa de la infància en la que la por té una presència marcada. De cop, els nens tenen por de la foscor, de la que creuen que poden sorgir monstres terribles. Però, i si aquests monstres fossin com tu i com jo, amb les seves aficions, defectes i fins i tot pors? I si els podem entendre d’una manera molt més divertida?

 

Amb més d’una dotzena de monstres, cada un dibuixat i acompanyat d’un simpàtic poema, Monstràleg. Un catàleg de monstres que no existeixen i que ens presenta els perfils més humans d’aquestes criatures.

 

Riu-te’n de la foscor i dels sorolls amb aquest llibre de monstres divertits!



LA MEVA OPINIÓ

Feia temps que aquest llibre em feia molta gràcia, i quan Boolino em va donar l’oportunitat de ressenyar-lo, no en vaig tenir cap dubte: n’havia de demanar un exemplar. I l’experiència no ha pogut ser més satisfactòria. :)


Al meu nen de 5 anys (en farà 6 els propers dies) li encanten els monstres (ho ha degut heretar de mi, jeje) i hauríeu hagut de veure com se li van posar els ulls (oberts com a taronges) quan va trobar l’exemplar damunt del sofà, preparat per a ell. Li va faltar temps per començar a llegir-lo. Jo no podia estar més contenta, ja que m’encanta tot allò que el fomenti a llegir i, a més, de manera divertida. 


El llibre és curt (té 29 pàgines) i el format és ideal per a nens que estan començant a llegir: en una plana tenim el dibuix del monstre i a la següent una petita història de 4 rodolins on ell/a n’és el protagonista. El vocabulari és senzill, molt graciós i molt entenedor. Les il·lustracions són molt boniques i no hi ha pàgina que no estigui decorada amb alguna. Mireu els exemples que he triat (no gaires, perquè no vull trencar la màgia de descobrir-ho per vosaltres mateixos quan tingueu l’exemplar a les mans):







Amb Monstràleg, entrem en un món de monstres que no fan por, més aviat aixequen simpatia i a vegades llastimeta i tot: el vampir Vladimir, que té problemes “dentals”; el pobre fantasma del llençol que ja no pot espantar a qui vol; la mòmia i els seus problemes amb el vàter (per al meu fill i per a mi la millor història de totes!); l’home i la dona llop i les seves “exigències” en un restaurant; el pobre monstre de les neus, que sempre està refredat (com hem rigut amb aquest, també!); el monstre del llac, que no sap nedar; el gran monstre negre de la foscor i la seva timidesa; el Kraken Hans; la senyora Trol; la divertida zombicolla, que han encantat el meu nen o el rocker Franki. El final de la història no podia ser més adequada per als nostres petitons. ;)


Resumint: que és un conte il·lustrat del qual poden gaudir famílies senceres. No hi ha dia que el meu nen no l’agafi i no llegeixi 3 o 4 vegades el seu preferit: el de la pobra mòmia i la seva emergència fisiològica. És divertidíssim. ;)




Què us ha semblat? Us ha agradat? La Raquel Gu també n’ha escrit la versió castellana, per si us interessa. Es diu Monstruopedia. Moltes gràcies per estar allí sempre i fins la propera setmana! ;)


Nota: Moltes gràcies a Boolino per l’enviament d’aquest meravellós exemplar. :D


10 comentaris:

  1. Quins dibuixos tant monos ;) un petonet

    ResponElimina
  2. Hola! Sembla molt divertir per la canalla!:) Petons

    ResponElimina
  3. A pesar de que entiendo el catalá , me cuesta mucho leer un libro en ese idioma, por eso me gusta mucho más Monstruopedia que Monstráleg, jejejej!!!
    Se ve chulo, muy instructivo... los miedos a esa edad suelen ser evolutivos pero nunca está de más una ayuda extra para afrontarlos...
    Un saludo!!;)

    ResponElimina
  4. Esta vez poco tengo que decir pues no entiendo nada de Catalán.
    Un saludo
    cdc

    ResponElimina
  5. que libro tan divertido me parece genial para que los pekes no tengan miedo de los monstruos

    ResponElimina
  6. Ay este de peque me hubiera encantado jajajaa
    Un beso!

    ResponElimina
  7. A mi sobrino le encantaría. Tomo nota.
    Besotes.

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies pels vostres comentaris. Me n´alegro molt que us hagi agradat tant el llibre. S´ho mereix! :D

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...