divendres, 21 d’agost del 2015

L´illa de les mil fonts, de Sarah Lark




RESUM

     “Després de la mort del seu primer amor, Nora, la filla d’un comerciant de Londres, s’uneix mitjançant un matrimoni de conveniència a Elías, un vidu propietari d’una plantació de sucre.
La vida en el Carib, però, no és com Nora havia imaginat. A partir d’un assalt nocturn a la plantació, Nora es veurà implicada en els aldarulls originats pels esclaus rebels relacionats amb l’Àvia Nanny, qui també fou esclava.
Nora ho perd tot, menys la vida i l’esperança de trobar novament l’amor i decidir lliurement sobre el seu futur.” 


LA MEVA OPINIÓ 

     Feia temps que volia llegir alguna novel.la de la Sarah Lark, però no em decidia per cap. Sabia que s´havia fet famosa per la seva trilogia maori, però no havia trobat aquell llibre que em fes donar el pas. D´alguna manera, L´illa de les mil fonts em va cridar l´atenció. No sé ben bé per què va ser: per la història romàntica que apareix al resum no crec, perquè fa temps que aquest tipus d´històries no m´atreuen com abans; pel fet que la major part de la trama passi al Carib? Potser. Vaig estudiar la seva literatura quan feia la carrera i em va agradar força. Pel fet que un personatge femení sigui el centre de la novel.la? Probablement. Per la promesa que aquest personatge podrà decidir lliurement sobre el seu futur? Segurament. No us ha passat més d´una vegada que un llibre us atreu sense tenir-ne clar el motiu i després us n´acabeu enamorant? Doncs això m´ha passat amb aquesta història. Ha sigut una “delícia literària”.


La novel.la es divideix en sis parts que engloben una dècada i transcorre en 3 paisatges diferents: el Londres del final del s. XVIII, la colònia del Carib i “Nanny Town”.  Així, l´autora ens dóna excel·lents pinzellades de com vivien tant els rics com els pobres a la ciutat londinenca submergint-nos en un món d´autèntiques i brutals dicotomies; de la forma de vida a les colònies, el cultiu de la canya de sucre i l´esclavitud. Aprenem sobre la hipocresia de la societat colonial i l´abús al què sotmet els esclaus procedents de l´Àfrica; les dures condicions de treball d´aquests, les seves tradicions i creences i les seves ànsies de llibertat. També llegim sobre el dia a dia dels cimarrons i aprenem que, independentment del color de la pell, tots podem ser dominants o dominats: tot depèn del moment i la situació.



El personatge de la Nora és el pilar fonamental de la història i puc dir que m´ha fascinat. Al principi, ho he de reconèixer, tenia por que fos pla i avorrit: molt avesat a la riquesa i a la comoditat del seu status social. Però res més lluny de la realitat: ben aviat demostra ser una noia amb principis, ètica, sentiments, idees clares, generosa i molt valenta. La seva flexibilitat per adaptar-se a les situacions m´ha captivat. La vas admirant a mesura que passes les pàgines per la seva forta personalitat, la seva força de voluntat i la seva paciència infinita. L´autora ha sabut crear un personatge rodó en tots els sentits que recordaré amb molt d´afecte i admiració, com em va passar amb la Jo de Donetes o l´Scarlett d´Allò que el vent s´endugué.


El llibre està molt ben escrit i es fa molt lleuger tot i que les seves més de 650 pàgines puguin espantar en un principi. Fa honor a l´etiqueta de “landscape” que tant de moda va posar la seva autora en l´anterior trilogia. He gaudit moltíssim amb les descripcions de Londres i de la plantació de Jamaica. Les seves pàgines fan molt fàcil viatjar a la illa plena de palmeres, precioses platges i densa vegetació i quasi et fan sentir l´escalfor de les altes temperatures. A més, us puc dir que l´he llegit en un moment crucial per a mi i l´he gaudit al màxim. És una gran novel.la i us la recomano al 100%.


Gràcies per llegir-me!


18 comentaris:

  1. Uy| no entiendo el idioma. Pero ese libro nunca me ha llamado la atención para leerlo. Besos.
    Vengo de Cadena de comentarios. http://laslecturasdeisabel.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Pues no conocía este libro y me ha llamado mucho la atención. Me parece muy interesante.

    Besos

    ResponElimina
  3. A este libro le tengo ganas desde hace tiempo. No creo que pase mucho más tiempo antes de que por fin lo lea.
    Muchas gracias por tu reseña. Es fantástica.
    Bicos.

    ResponElimina
  4. uf... he tingut els seus llibres varies vagades a les mans, però no sé perquè no acabo de decidir-me a llegir-la. De moment encara no... poder més endavant... no ho sé pas.

    ResponElimina
  5. Hola
    Bueno, me iré a traducir, porque no entendí ni un pepino... Pero eso, cuando me conecte en el computador, porque estoy desde el teléfono y no me deja.
    Saludos

    ResponElimina
  6. Hola, no creo que lea algun dia este libro, pero muchas gracias por la reseña

    Soy Sara, vengo de la iniciativa de cadena de comentarios y me presento, por si no lo he echo ya.
    Soy del blog El desvan de las mil y un..
    a las que ya me conoceis, pues nada.... jejejej
    No sleemos.
    Un saludo

    ResponElimina
  7. ¡Hola! no lo conocía, pero de momento no creo que lo lea, no me llama demasiado.
    Un beso.

    ResponElimina
  8. Hola!
    No me he enterado de nada :(
    Un beso.

    ResponElimina
  9. Hola! Realmente no he entendido nada u.u Pero hablando de en general tu blog, me gusta mucho mucho y te invito a que te pases por el mio.
    Por cierto, te sigo

    ResponElimina
  10. Hola!
    No he entendido, porque no se hablar este idioma, pero se que libro es, lo tengo pendiente en la estantería, la primera trilogía de esta autora me gusto mucho, y no descarto que este llegue a gustarme mucho también.
    Muchos besos, nos leemos.

    ResponElimina
  11. Muchas gracias a tod@s por vuestros comentarios. Ya sabéis que voy compaginando entradas en catalán y en castellano. ;) Un beso!!

    ResponElimina
  12. El libro me llama mucho, a pesar de que no conozco muy bien la lengua, es entendible a partes. :D


    ResponElimina
  13. Hola M. Mercé!!
    Yo he usado el traductor :P (no es que traduzca muy bien, pero bueno, se entiende).
    El libro lo tengo pendiente de leer desde hace tiempo, porque me gusta la temática, pero es que es un poco gordito, así que siempre me echa para atrás, veré cuándo lo empiezo...
    Besos!! <33

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...