divendres, 15 de gener del 2016

Petits tresors: edicions antigues de Little Women


     La meva entrada d´avui és molt especial: us vull ensenyar tres tresors que em vaig auto-regalar per Reis. Ja sabeu com m´agrada la novel.la Donetes (Mujercitas, Little Women). Us n´he parlat aquí. Feia temps que em passava pel cap aconseguir-ne algun exemplar antic. I fa poc ho he aconseguit, i no només un, sinó tres! Ha sigut una gran feina d´investigació i de contactar amb els venedors (mai estaré prou agraïda que la llengua anglesa m´apassioni tant!), però el final feliç és el que compta. I ara tinc aquestes tres preciositats ocupant un lloc d´honor a la meva biblioteca particular. Les voleu veure?




El primer exemplar que em vaig comprar va ser aquest:




És una edició vintage il·lustrada de l´any 1947 de la Junior Library. Ve dels EUA. Està en molt bon estat. Té il·lustracions en blanc i negre i a color. La meva preferida és la de la portada, que representa un dels molts moments en què la Jo, la Meg, la Beth, l´Amy i la seva mare es reuneixen al voltant del piano per cantar.






El segon exemplar és el que m´agrada més, i li tinc una estima especial:




És una edició vintage il·lustrada de l´any 1896. També ve dels EUA. Està en un estat de conservació excepcional tot i la seva antiguitat.






I el tercer i darrer exemplar el van batejar com el “llibre de les dones” de L. M. Alcott perquè inclou 2 històries: Little Women i Good Wives. És de l´any 1938 i també està en molt bon estat. Ve del Regne Unit.





Què us sembla? Quina edició us agrada més o us crida més l´atenció? Teniu llibres o altres objectes de col·leccionisme? Un dels meus somnis seria aconseguir una edició antiga de Dràcula, però crec que això és pràcticament inabastable...

Gràcies per llegir-me!! :D




21 comentaris:

  1. Quines joietes!! La que mes m'agrada es la segona!

    ResponElimina
  2. Wow, me encantan todos! Son unos verdaderos tesoros.

    Besos

    ResponElimina
  3. Menuda maravilla de ejemplares!!besos

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies, noies! Me n´alegro moltíssim que us hagin entusiasmat com a mi. Sí, són autèntiques joies amb un valor sentimental molt gran. Un petonàs!!

    ResponElimina
  5. Hermosas las ilustraciones! yo tengo una nuevecita es pasta dura con un diseño que me encanta, edición especial de Barnes&Noble :) besos!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...