dimecres, 16 de setembre del 2015

El meu raconet a la Blogosfera Tarragona 2015



Hola a totes i tots! Avui tinc el plaer de portar-vos una entrada diferent. A veure què us sembla!

L´any passat, dins de la campanya #FandeTGN, Tarragona Cultura va crear el projecte #BlogosferaTGN amb l’objectiu de fer visibles les recomanacions culturals d’alguns dels bloguers més actius de Tarragona. Em vaig emportar una gran alegria quan van contactar amb mi per a  la col·laboració d´enguany. En què consisteix aquesta iniciativa?

Cadascun de nosaltres ha de recomanar tres llocs físics que ens agradin especialment de la nostra ciutat. Amb aquestes recomanacions es va creant un mapa virtual on es marquen visualment totes aquestes localitzacions. El podeu veure aquí.

Quins són els tres llocs que he escollit jo?


L´AMFITEATRE 

El món romà antic em fascina des que tinc memòria. Considero que els tarragonins som uns privilegiats perquè a la nostra ciutat hi ha autèntiques meravelles d´aquesta època que han de ser conegudes, valorades i respectades. Per això, sempre que tinc ocasió visito el conjunt monumental de Tàrraco i, especialment, l´amfiteatre. Una construcció magnífica en un entorn meravellós i unes vistes de somni: el mar Mediterrani. Saber que fa dos mil anys hi havia els nostres avantpassats a les mateixes grades on som nosaltres ara, veient lluites de gladiadors o combats de feres, em posa la carn de gallina. M´encantaria fer una finestreta en el temps i guaitar-hi a dins encara que només fossin cinc minuts. No cal afegir que sóc una entusiasta de les activitats de Tàrraco Viva. ;)






LA CAPELLA DE SANT MAGÍ

La capella de Sant Magí data del segle XVIII. És de reduïdes dimensions, petiteta, entranyable. Ocupa tota l'amplada del carrer del Portal del Carro, que era una de les sortides de Tarragona en temps de la dominació romana. Segons explica la tradició, obertes les portes de la presó per la protecció divina, Sant Magí va sortir de la ciutat per allí per dirigir-se a la seva cova de la Brufaganya. I naixia un mite. 

Per als tarragonins, Sant Magí és devoció, tradició, creences, fe, fidelitat, sentiments... El 19 d´agost és igual si ets de vacances, a prop o lluny, treballant o descansant, que tornes cap a la ciutat per viure la festa del nostre co-patró. 

A banda, aquesta capella significa molt per a mi perquè va ser on es van casar els meus pares. Sempre m´emociono al veure les fotos d´aquell dia. El meu pare era molt devot de Sant Magí, i us ben asseguro que els seus fills ho hem heretat (esperem que els néts també). ;)




LA LLIBRERIA “LA RAMBLA”

Sóc filòloga anglesa i una “lletraferida” des que tinc ús de raó i per això en les meves recomanacions no podia faltar-hi una llibreria. Per què he triat “La Rambla”? Per la seva història, pel que representen les seves parets, perquè està allí des de sempre. M´ha vist créixer, anar a l´institut, a la universitat, començar la meva vida laboral... Ni recordo les estones que hi he passat buscant i remenant llibres, assistint a presentacions. Un lloc com aquest no s´hauria de perdre mai: s´hi respira cultura i literatura pels 4 costats! A banda, va ser allí on vaig presentar el llibre de la Núria Coll Tots els llocs em recorden a tu el maig del 2013. Mai els estaré prou agraïda al Ramon i a la seva família per confiar en mi i recolzar-me des d´un principi. Gràcies a ells he pogut fer un dels meus petits somnis realitat.







I fins aquí les meves recomanacions. Què us han semblat? Hi esteu d´acord? Us han agradat? Si us heu quedat amb ganes de més, us convido a visitar el blog de Tarragona Cultura on hi trobareu més sorpreses: la presentació d´”El meu raconet” i una darrera recomanació molt especial...

Gràcies per ser-hi sempre! 


NOTA: Moltes gràcies a la Rosa Comes per haver pensat en mi i per la seva organització i esforç en aquest projecte.

I moltes gràcies a la Laia Marín per aquestes precioses fotografies! (Són totes seves excepte la que apareixo amb la Núria Coll).


16 comentaris:

  1. Tarragona es una ciudad que me gusta mucho. :-)

    Besos

    ResponElimina
  2. Muchas gracias por las recomendaciones ;)
    Un beso!

    ResponElimina
  3. Muchas gracias, chicas!!! :D Besazos!!

    ResponElimina
  4. Les recomanacions tenen un pinta fantàstica.

    Un petonet.

    ResponElimina
  5. Hola!
    Que bonito es tarragona,
    me ha gustado la entrada.
    besos

    ResponElimina
  6. Ya estoy de nuevo por aqui :)

    igual q a ti todo lo romano,mas concretamente antiguo me fascina, y Tarragona tiene esplendidas imagenes de ello...Gracias!!!

    Besitosss

    Otro Romance Más- Cadena de Comentarios

    ResponElimina
  7. Hola, muchas gracias por todas las recomendaciones.
    Un saludo


    Sara - cadena de comentarios

    ResponElimina
  8. Qué bonito todo lo que muestras!!

    Besos.-

    ResponElimina
  9. Hola!
    Pese a no entender lo que nos cuentas, las fotos me han
    encantado.
    Un beso.

    ResponElimina
  10. Moltes gràcies a tots!!! Muchas gracias a todos!!! :D :D :D Feliç!!!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...